Bo is letterlijk een onzichtbare vrijwilliger (en ook letterlijk duizenden euro’s waard)

Vele handen maken licht werk, maar aan veel handen komen als amateursportvereniging is moeilijk. Sommige vrijwilligers zijn heel zichtbaar, anderen een stuk minder. Zoals Bo Hoenselaar bijvoorbeeld, die sinds een paar maanden het oud papier coördineert.

En dat is een paar duizend euro waard voor Dynamico, waardoor jij weer een stuk minder contributie hoeft te betalen. Bo is de opvolger van Anita Bens, die de Osse ronde regelde, en Erik van de Kamp, die dat voor Heesch deed. “Ik werd gevraagd door Sanne Turlings van de vrijwilligerscommissie. En ik vond ‘t wel prima om het erbij te doen. Wat ik doe? Ik inventariseer wie wil ophalen, maak de schema’s en zorg dat de ophalers in de week voorafgaande een reminder krijgen.”

Daarmee is ze ook letterlijk een onzichtbare vrijwilliger. “De meeste mensen spreek ik alleen aan de telefoon en zie ik nooit in het echt. Nu zoeken we dus twee keer per maand vier mensen om het oud papier op te halen, vier in Oss op een zaterdagochtend en vier in Heesch op vrijdagavond, al worden dat er in de toekomst misschien vijf.” Denk je: ik wil best mijn steentje bijdragen, dan kun je je zo melden. Mailtjes naar geert@handbaldynamico.nl, die speelt ze door naar Bo.

Snel weer tussen de lijnen te zien
Maar Bo zorgt niet alleen met deze vrijwilligerstaak voor extra inkomsten voor de club. Eerder ‘dwong’ ze haar bijna-man Sander (S. Verstegen Bouw & Timmerwerken) – volgende week zaterdag gaan ze trouwen – om sponsor te worden. “Ja, dat klopt”, lacht de 24-jarige Heesche, onderwijsassistente op een basisschool in Lith. “Hij is trots op zijn bedrijf, en terecht, dus ik zei dat ik graag in zijn shirt wilde handballen. Zo trok ik hem over de streep.”

We hebben Bo, die in haar jeugd zo’n zes seizoen handbalde en in 2020 terugkwam omdat het toch weer begon te kriebelen, zelf al een tijdje niet tussen de lijnen gezien. Hoe komt dat? “Twee jaar geleden heb ik op de camping een slagboom op mijn hoofd gehad, met als gevolg een hersenschudding. Dat zorgde voor veel hoofdpijn, vermoeidheid, schouder- en nekklachten. Het duurde lang, maar nu ben ik met een team van vijf – ja, echt – therapeuten aan de slag, dus ik hoop dat jullie me in het nieuwe seizoen snel weer in actie zien.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin