Waar Dynamico staat, is lastig te zeggen: minder brede selectie, maar nog altijd veel kwaliteit

192538891 4122274391189300 2073609911026953801 n
Kevin van Erp (rechts): revelatie in de voorbereiding. Vult hij het gat dat zijn broer Jordi achterlaat?

Of de heren van Dynamico klaar zijn voor het seizoen 2021/2022? Wie ze zag spelen afgelopen weekeinde tegen mede-eredivisionisten Volendam 2 en Feyenoord zou zeggen van wel. Twee mooie zeges werden geboekt. Maar eerdere resultaten in de voorbereiding waren minder goed.

De Oss/Heesche mannen stroomden niet in tijdens de alternatieve competitie enkele maanden geleden en kozen daarom voor een vroege start. Maar dat betekende wel dat spelers met enige regelmaat ontbraken vanwege een vakantie of vanwege een blessure na een tijdlang niet gehandbald te hebben. Tel daarbij op dat trainer Vladan Mijalkovic een nieuwe puzzel moet leggen na het vertrek van Jordi van Erp, het stoppen van Kevin de Leeuw en het stapje terug van Olaf Langens naar heren 2 en de conclusie mag duidelijk zijn: deze selectie is minder ver dan een jaar geleden toen Dynamico verraste met vier punten uit drie wedstrijden.

De voorbereiding bracht Dynamico in Duitsland en België. De eerste wedstrijden sinds een klein jaar werden afgewerkt bij onze zuiderburen, waar ruim gewonnen werd van Overpelt maar nipt verloren werd van Bocholt 2. Een week later was er dan weer een kleine zege op Hasselt 2. Weer zeven dagen later was de selectie te gast in Kaldenkirchen, waar twee Duitse opponenten net iets te sterk waren. De tegenstander van vanavond was er ook bij, DFS Arnhem. Daar werd met 15-14 van gewonnen. Het lijkt er dus op dat het vanavond spannend zal worden.

Heel houden is het devies. Als dat lukt én als corona geen spelbreker is, kan het een mooi seizoen worden.
120196304 3424039294346150 6855924733461804533 o 1
Hopelijk valt dit beeld weer vaak te zien: juichende heren.

Een drieluik in Oss eind augustus deed de mannen twijfelen of ze op de goede weg waren, want er werd zowel dik verloren van Bevo 2 als van Aalsmeer 2. Maar dat gevoel werd dan afgelopen weekeinde weer volledig uitgewist. Was dat een voorbode voor een mooie competitie óf die befaamde ene zwaluw die nog geen zomer maakt? Dat zal de nabije toekomst uitwijzen.

Behalve de eerder genoemde drie vertrekkers was het wegvallen van Youri Jonkers een enorme sof. De Helmonder kwam in het verleden uit voor onze club, had de knoop doorgehakt om er vol voor te gaan maar raakte niet veel later ernstig geblesseerd. Tegenover deze miserie staat de rentree van aanvoerder Erik Loeffen, die weer topfit is, en de grotere rol die Kevin van Erp en keeper Paul van Iperen gaan krijgen. Eerstgenoemde blijkt een revelatie in de opbouwrij en de doelman is nu een volwaardig selectielid en niet langer meer een invaller als Erwin van den Elzen of Rik Horbach niet kan.

Wat deze plussen en minnen in de praktijk gaan betekenen, valt moeilijk te zeggen. Duidelijk is dat Dynamico een kwalitatiefrijke, maar smalle selectie heeft. Heel houden is het devies. Als dat lukt én als corona geen spelbreker is, kan het een mooi seizoen worden.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin