Wedstrijd verslag HS3 tegen

Helios’72-Habo’95 HS1 – Dynamico HS3

De sterren van de HS3 weten weer eens hoe winnen voelt! Sinds het laatste wedstrijdverslag hebben we helaas nog punten laten liggen in Tilburg (weekend na carnaval, halve team met covid-thuis – waaronder ik zelf). Enige memorabele aan die wedstrijd is de Oostblok-cirkelspeler uit Tilburg die regelmatig in gebrekkig Engels de Dynamico-heren er even moest aan herinneren dat het “handbal” was en geen “watjes”-sport. Of dat nou het naar beneden trekken van de schotarmen van doorgebroken spelers rechtvaardigde, daar zijn we nog niet over uit. Het staat in ieder geval vast dat hij een vaste klant in het plaatselijke casino zal zijn, waarbij hij de hendels van de automaten ook regelmatig naar beneden weet te trekken. Afijn, in Tilburg werd het 22-18 voor de thuisploeg dus.


Dan verder naar de thuiswedstrijd tegen M.H.V.’81 uit Mill. Deze wedstrijd ligt nog steeds onder de loep bij de Dopingautoriteit én bij het Openbaar Ministerie omdat de HS3 plotseling over opzienbarend veel loopvermogen beschikten én omdat de keeper uit Mill toch aardig veel acties maakten waaraan een vleugje van matchfixing hing. Wijzelf hebben in ieder geval vermoedens dat er op de zwarte markt weddenschapen op de wedstrijd zijn gemaakt. Zo gaf de keeper er de voorkeur aan om liever achter de doelpaal te staan dan vóór de doelpaal. Dus raakte hij eindelijk ’n keertje de bal aan (eerder bij toeval dan bij kunde), dan sloeg ie ‘m alsnog in zijn eigen goal. Met ’n monsterscore van 43-25 tot gevolg. Mits de Dopingautoriteit of het OM daar niks aan wijzigt dus. Ook het vermelden waard: de heren waren erg blij dat, ondanks het laatste starttijdstip (21:20) ook de eindtijd van de derde helft keurig verlengd werd. ’t Is dan het nog geen zomer is, anders hadden we de zon zien opkomen. (Tikkeltje overdreven natuurlijk, maar dat doe ik graag)

Nou, de wedstrijd tegen Helios dan. Kort samengevat: ook deze wedstrijd zal vermoedelijk onder de loep komen te liggen bij de Dopingautoriteit en het OM. Wederom vanwege dezelfde redenen. Daarbij komend had de dekking van de Udense/Boekelse heren er vandaag verdraaid weinig zin in om uit te stappen op de schutters van ons team. Ze gaven liever de voorkeur om vanuit hun 6-0 dekking de hakken stijf op de cirkel te houden.

Ook hier dan de opvallende puntjes van de dag: de kleedkamer was zó klein en zó warm, dat afkoelen in de rust er niet inzat. Verder was de keeper op het eind van de wedstrijd er ook wel een beetje klaar mee en dacht dat de beste manier om te zorgen dat hij z’n rust kon pakken was om de bal tegen de scheidsrechter aan te gooien. Natuurlijk maakte hij meteen zijn excuses, maar die komen toch een stuk minder overtuigend over als je dertig seconden daarvoor nog de scheidsrechter nog onder vuur hebt genomen met ’n tirade. De uitslag: 31-43 voor Dynamico.

Zo, jullie zijn weer bijgepraat. Over drie wedstrijden dus twee overwinningen en vier punten erbij mogen zetten. Excuses dat het in dit wedstrijdverslag toch wat meer ging over het handballen. Daar komt u natuurlijk niet voor. Verbeterpuntje voor de volgende keer!

Met dank aan:

Johan ‘the Legend’ Hattink

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin