‘Blauwe’ Rusheuvel geniet van galavoorstelling Dynamico

OSS – Aan het eind van een mooie week boekte Dynamico de grootste zege ooit in de eredivisie, waar het sins 2019 in uit komt. Hekkensluiter EHC werd zaterdagavond in Oss op een grote nederlaag getrakteerd: 39-16 na een ruststand van 20-9.

De goednieuwsshow begon maandag, ver van de handballijnen af. Aanvoerder Erik Loeffen (foto) en zijn vrouw – bestuurslid Maud – kregen hun eerste kindje, zoon Noah. Vandaar de oproep van de heren 1 om zoveel mogelijk in het blauw naar sporthal De Rusheuvel te komen. Daarna volgden de bekerzege bij PSV op woensdag, de droomloting tegen Limburg Lions op donderdag.

En zaterdagavond zou je kunnen zien als toetje. De verwachtingen waren van tevoren hoog en die kwamen ook al vrij snel uit. Na 8,5 minuut stond het al 8-1, door vier treffers vanuit de break. Vanaf dat moment kon Dynamico min of meer gaan freewheelen tot de laatste seconde.

Op een gegeven moment konden er andere doelen gesteld worden: bijvoorbeeld de 40 halen of de grootste overwinning in de eredivisie boeken. Dat eerste lukte net niet, dat tweede ruimschoots. Wout van Iperen was in de tweede helft niet te houden bij de galavoorstelling en kwam zelfs tot 13 treffers. Ook mooi: de rentree van Bart Hanenberg, die dat opluisterde met 2 doelpunten. O ja, Erik noteerde ook zijn eerste 2 goals als vader. Dat hij dat nog maar vaak mag doen, met die kleine op de tribune.

Dynamico – EHC 39-16 (20-9). Scores Dynamico: Wout van Iperen 13, Firouz Hosseini 6, Jordi van Erp 5, Merijn van Loon 4, Thomas van Kessel 2, Cas Kerstens 2, Erik Loeffen 2, Twan van Iperen 1, Bart Hanenberg 2, Pim van Munster 1, Frennie Bens 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin