Dames komen net tekort tegen koploper Apollo

SON – De handbalsters van Dynamico kunnen de titel voorlopig even uit hun hoofd zetten na een nederlaag bij koploper Apollo. In Son kon de topper alle kanten op, maar in de slotfase viel het kwartje de kant van de thuisploeg op: 23-21 na een ruststand van 13-12.

De ploeg van trainer/coach Peter van der Vloet begon uitstekend. Onder aanvoering van Anne van Munster en Sabine Bouwman (allebei twee goals) werd er brutaal een voorsprong genomen van 2-6. Even gingen de gedachten terug naar de heenwedstrijd in Heesch, toen Apollo de enige nederlaag van het seizoen leed. Maar de Sonse formatie klampte op het tandvlees aan. Onder meer door twee treffers van Evi Hoeks bleef een mooie marge lang in stand: 8-11.

Maar op dat moment stokte het scoren van Dynamico, waardoor Apollo nog voor de rust de rollen omdraaide: 13-12. Het bleef in de tweede helft ongekend spannend. Nu waren het de gasten – doordeweeks in de beker uitgeschakeld door Avanti – die alle zeilen bij moesten zetten om bij te blijven, maar dat lukte wel. Astrid Weug maakte de 21-20 en even leek het erop dat de donkerblauwe brigade het duel kon kantelen. Maar de thuisploeg schakelde een tandje bij en won alsnog.

Apollo – Dynamico 23-21 (13-12). Scores Dynamico: Sabine Bouwman 5, Aemy Sevinga 3, Mirne Hoeks 3, Britta Schoones 3, Anne van Munster 2, Evi Hoeks 2, Gaby van de Meulenreek 2, Astrid Weug 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin