Dames krijgen het punt dat ze verdienden tegen de koploper net niet

HEESCH – O, wat hadden ze een punt verdiend onze dames tegen koploper Swift Helmond. Maar het kwam er niet door een heel late strafworp; de tegenstander benutte die en zo trok Dynamico in dit eersteklasseduel aan het kortste eind: 23-24 na een ruststand van 11-14.

Voor de ranglijst maakt de nederlaag niet zoveel uit. Dynamico is de ultieme middenmotor, met evenveel ploegen onder als boven zich op meer dan twee punten afstand. Maar handbal draait meer dan om de ranglijst, ook om van wedstrijden te genieten, het liefst winnend, en tegen de koploper zou een remise ook al als een zege voelen.

Maar die stunt kwam er dus niet, ongetwijfeld tot teleurstelling van Bergeijk, de grote concurrent van Swift (evenveel verliespunten) en volgende week donderdag de volgende tegenstander van onze dames. Die zullen nu als een gewaarschuwd mens richting Heesch komen. Zij zullen het niet willen laten aankomen op een late zeven meter, die voor Dynamico onrechtvaardig aanvoelde.

Dynamico, dat zo goed begon (3-1), maar daarna Swift het heft in handen zag nemen (van 4-4 naar 6-9, van 9-9 naar 9-14 en van 12-14 naar 16-19) en vervolgens opnieuw veerkracht toonde: 19-19. En opnieuw, en opnieuw; vanaf dat moment maakten de gasten telkens de treffer die een voorsprong betekende, waarna de equipe van trainer Jan van Munster die weer ongedaan maakte. Alleen op de 23-24 kwam er geen antwoord meer, simpelweg omdat er te weinig tijd over was.

Dynamico – Swift Helmond 23-24 (11-14). Scores Dynamico: Sabine Hommersom 8, Evi Hoeks 4, Luca Banken 3, Lieke van den Akker 2, Lisa Turlings 2, Sanne Turlings 2, Anne van Munster 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin