‘De bank maakt het verschil’: dames Dynamico winnen ook hun tweede wedstrijd

HEESCH – Net zoals de eerste uitwedstrijd leverde ook de eerste thuiswedstrijd een zege op voor de dames van Dynamico. Ook al stonden ze bij rust met 15-16 achter tegen Apollo, toch kwam het in de tweede helft meer dan goed: 28-24.

Misschien was de 25-21 wel het mooiste moment. Niet omdat het de mooiste treffer was, maar wel vanwege de maakster: Evi Hoeks (links op archieffoto). Zij keerde terug na lang blessureleed / revalidatietijd en hoe fijn is het dan om direct weer een goal te maken. Na de luid bejubelde treffer scoorden beide ploegen nog een paar keer, waardoor het publiek kon genieten van meer dan vijftig doelpunten.

Meer dan de helft ervan was al voor rust gemaakt, maar toen konden de gasten uit Son en Breugel iets vaker juichen. De eerste helft ging erg gelijk op, maar vanaf 12-12 leek de wedstrijd de kant van Apollo op te gaan. Trainer/coach Peter van der Vloet kon in de rust mooi even de puntjes op de i zetten. En de dames deden daar hun voordeel mee.

Niet direct, maar wel toen het 18-20 stond. Daar werd ook het beslissende gat geslagen. Jessie van Lieshout knalde rak vanuit de rechterhoek na twee eerdere goals vanaf de cirkel. Anne van Munster gooide raak vanaf de middenopbouw. Manouk van den Hout zorgde vervolgens vanaf de cirkel voor de eerste voorsprong vanaf 12-11. Topscorer Aemy Sevinga en Mirne Hoeks scoorden ook nog (23-20), voordat Apollo de run van de thuisploeg kon stoppen: 23-21. Dat was maar voor eventjes, want daarna bleef Dynamico beter en trok het de overwinning over de streep.

Vier punten uit de eerste twee duels, een mooie start. Vindt ook Peter van der Vloet. Hij zag ‘geloof, vuur en beleving’ in zijn ploeg. “De bank maakte het verschil vandaag. Als we wisselden, werden we nooit minder.”

Dynamico – Apollo 28-24 (15-16). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 8, Mirne Hoeks 4, Jessie van Lieshout 3, Anne van Munster 3, Britta Schoones 3, Manouk van den Hout 2, Babet Verstegen 2, Astrid Weug 1, Evi Hoeks 1, Gaby van de Meulenreek 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin