Heren Dynamico komen twee keer goed uit kleedkamer, en dat blijkt goud waard

PANNINGEN – Twee belangrijke punten voor de handballers van Dynamico. Voor de tweede keer dit seizoen wonnen ze in de eredivisie een uitwedstrijd. Uit bij Bevo 2 werd het 26-30 na een ruststand van 13-17.

Tegenstander Bevo 2 had nog geen punt gepakt, net zoals EHC, waar Dynamico eerder van won. Een zege zou dus betekenen dat het gat richting degradatieplek naar vier punten zou gaan. Een nederlaag zou ervoor zorgen dat de ploeg van trainer Damir Josipovic zich zorgen zou moeten gaan maken zo vroeg in het seizoen.

Dat wilden de heren ten koste van alles voorkomen. Ze startten dan ook bijzonder gretig. Op 6.00 maakte Cas Kerstens vanuit de hoek (zie foto) de 0-6. Daarvoor was al vijf keer de trekker overgehaald vanuit de opbouw, twee keer door Jordi van Erp en twee keer door zijn neef Frank Loeffen. Wout van Iperen maakte de andere van het halve dozijn treffers.

Dat handbalde natuurlijk ontspannen. Zeker omdat Frank niet alleen vanuit de tweede lijn, maar ook vanaf zeven meter productief was / bleef. En Nic Cornelissen-Wenting was uiterst koel vanaf de cirkel. Drie keer in totaal de eerste helft. Firouz Hosseini zorgde er in de slotfase van de eerste helft met twee rake worpen vanuit de hoek voor dat Dynamico met een mooie marge ging rusten: 13-17.

Na rust begon ook aanvoerder Erik Loeffen zich er scorend mee te bemoeien. Hij had zich in de eerste helft nog koest gehouden, maar mede dankzij zijn goals liep de marge in eerste instantie weer op. Tot 14-21 bijvoorbeeld. En later 19-25. Met het laatste kwart in aantocht had de thuisploeg niets meer te verliezen.

Dat leek bevrijdend te werken. Met nog negen minuten op de klok was het verschil nog maar drie: 24-27. Niet dat Dynamico echt in paniek raakte, maar toch, fijn was anders. Wout van Iperen zorgde voor een mentale tik door op dat moment de 24-28 te maken. Daarmee was het verzet gebroken. Vier treffers later, eerlijk verdeeld over beide ploegen, en de winst was ook officieel binnen. 26-30, en lucht in de zone om lijfsbehoud.

Bevo 2 – Dynamico 26-30 (13-17). Scores Dynamico; Frank Loeffen 9, Wout van Iperen 6, Firouz Hosseini 4, Erik Loeffen 4, Jordi van Erp 3, Nic Cornelissen-Wenting 3, Cas Kerstens 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin