Stunt! Heren A verslaan senioren van Swift Helmond in de beker (plus andere verslagen)

Dynamico heren A1 – Swift Helmond 34-32 (15-13).

Midweeks stond er voor ons ook een wedstrijd op de planning, namelijk de bekerwedstrijd tegen de heren van Swift Helmond. In het begin liep het gelijk op, maar op een gegeven moment konden we in de eerste helft een klein gaatje maken, 10-6. Swift kon dit gat kleiner maken, waardoor we nog maar met 2 verschil de rust ingingen, 15-13. Na de rust ging het weer gelijk op. Na een tijd waarin het aanvallend goed verliep en de dekking weer ballen aan het  tegenhouden was, konden we weer een gat slaan van 4 goals. Uiteindelijk slonk deze voorsprong nog iets, maar was het genoeg voor de winst. Met een eindstand van 34-32 zijn we nu door naar de volgende ronde van de beker. De tegenstander die we gaan krijgen, moet nog bepaald worden. 

Verslag: Erik de Bever

Dynamico heren A1 – Volendam 49-31 (16-13).

Eerder die week mochten we het opnemen tegen Volendam, voor de competitie. We begonnen de wedstrijd sterk en we kwamen snel op een voorsprong. Helaas kwam Volendam tegen het eind van de eerste helft een beetje terug. In de rust stond het 16-13. In de tweede helft had Volendam een andere dekking waar we een beetje moeite mee hadden maar uiteindelijk kwamen we er makkelijk doorheen door twee cirkels te gebruiken. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd 49-31. De 41ste goal was taart en die is deze week voor Victor.

Verslag: Victor Schurink

Dynamico jongens B1 – Green Park/handbal Aalsmeer 34-24 (12-16).

De eerste helft hadden we een hele slechte start. Aalsmeer liep over ons heen en wij kwamen weinig tot scoren. We stonden op een gegeven moment met 6 doelpunten achter. We gingen de rust in met 4 doelpunten achterstand (12-16). In de kleedkamer kregen we een forse uitbrander van onze coach Kevin van Erp. Wat daar gezegd werd, zullen we maar niet herhalen. Maar effect had het zeker! In de 2de helft kregen wij vleugels en het publiek ging ook achter ons staan. Binnen de eerste 5 minuten gingen we van 4 doelpunten achterstand naar een voorsprong van 2 doelpunten. Ons team stond heel sterk en dit hebben we de hele 2de helft volgehouden. Aalsmeer had zichtbaar moeite om zich te herpakken. Dit hadden ze niet aan zien komen. We hebben een ruime overwinning neer weten te zetten met een verschil van 10 doelpunten! We stonden er echt als team, de gezamenlijke beleving was geweldig en iedereen is tot scoren gekomen. Kevin bedankt! De grootste club van Nederland zat vandaag in onze broekzak.

Verslag: Thijs van de Ven

GHV – Dynamico heren A2 29-28 (14-10).

Vorig weekend moesten we naar Goirle om tegen GHV te spelen. We begonnen slecht aan de wedstrijd. We dachten wel even te winnen, maar dat bleek na de eerste minuut al niet de juiste instelling te zijn. Ook zaten we best slordig te spelen, zowel in de aanval als in de verdediging. Zo was het tijdens de rust 14-10. In de 2e helft hebben we flink wat bijgezet en zijn we er gelijk heel wat feller op gaan zitten. Toch stond de verdediging niet zo strak als we hadden gehoopt en misten we veel kansen. Wel liepen we in tot 18-18. Daarna ging het telkens gelijk op. Uiteindelijk konden we net niet de gelijkmaker maken en gingen we met verlies 29-28 naar huis.

Verslag: Job Kessels

Dynamico jongens C1 – Celeritas 18-22 (6-11).

Afgelopen weekend hebben wij onze tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld, thuis tegen Celeritas. Na de warming-up begon de wedstrijd, onze start was een beetje matig. We kwamen meteen 0-3 achter en na 20 minuten spelen stonden we 4-9 achter. Na de eerste helft was het met rust 6-11. In de rust hadden we een goede peptalk van onze coaches (Jeffrey van Erp, Nic Cornelissen en Jesse van Doorn). Toen de tweede helft weer begon, scoorden wij gelijk twee keer waardoor de stand 8-11 was. Met nog tien minuten op de klok stonden we maar 2 punten achter. In deze 10 minuten wilden we snelle acties maken en schieten. Daardoor gaven we hun de kans om meer goals te scoren. Uiteindelijk was de stand na 50 minuten 18-22 geworden in het voordeel van Celeritas. Het was een mooie pot met een goede tegenstander, en veel hele mooie goals.

Verslag: Mats van den Hengel

Dynamico meiden B1 – EHV 34-15 (20-6).

De vorige keer hebben we gewonnen met 30-16, in de buitencompetitie. In de eerste helft begonnen we heel erg sterk. Met veel break-outs. De tussenstand was 20-6. De tweede helft zwakte we een beetje af, maar we hebben ons zelf herpakt. En we wonnen met 34-15. Nu gaan we genieten van de Arnhemse taart van Lisa.

Verslag: Sjuli Brocks

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin