Spannende wedstrijd op wilskracht gewonnen door onze heren

OSS – Wat een wedstrijd. En wat een ontknoping. De heren van Dynamico zijn in de eredivisie van de nul af in thuisduels. In een spannend duel werd WHC/Hercules verslagen met 33-31. Bij rust was het nog 16-16. Door het resultaat klimt de Oss/Heesche equipe onder meer over de tegenstander van dit weekend op de ranglijst, naar de tiende plek.

Een gelijkspel had ook zomaar gekund in de Rusheuvel. In de eerste helft stond dan de thuisploeg dan de gasten weer op voorsprong. Na een paar minuten in de tweede helft sloeg WHC/Hercules een gat: van 19-19 naar 19-22, 22-26 en 24-27. Maar vanaf dat moment begon de aanvallende productie te stokken van de Hagenaren. Dynamico profiteerde optimaal: eindstand 33-31.

We lichten vier hoofdrolspelers uit, zonder de anderen tekort te doen, want het was bovenal een teamprestatie:

LENNART DE BEVER
Het leven van een handbalkeeper kan hard zijn. 2,5 minuut gespeeld: 3 ballen op goal, 3x keer raak. En dan word je meteen gewisseld. Lennart de Bever zal op dat moment vast niet gedacht hebben later nog zo’n cruciale rol te zullen spelen bij de mooie overwinning. Paul van Iperen kwam erin, keepte degelijk en noteerde zeven reddingen. Maar zijn start van de tweede helft was vergelijkbaar met die van Lennart in de eerste helft. Dus werd het weer een wisseling van de wacht.

Het leven van een handbalkeeper kan mooi zijn. Lennart had even een paar minuten nodig om er weer in te komen, maar na 10 minuten werd hij schier onpasseerbaar. Op dat moment liet hij nog de 24-27 door, een open kans vanuit de hoek. In de resterende 17 minuten hoefde hij nog maar 4 keer te capituleren. De ene na de andere belangrijke redding toverde hij uit zijn arsenaal. En daarmee speelde hij een grote rol in de comeback.

NIC CORNELISSEN-WENTING
De een zijn dood is de ander zijn brood. Kort en cru gezegd komt het daarop neer voor de Berghemnaar. Hij profiteert van de blessure van Merijn van Loon. De cirkelloper liet zich de vorige duels al zien en ook nu was hij een constante dreiging voor WHC/Hercules. En in de slotfase zorgde hij voor de bevrijding, bij zijn ploeg en bij het publiek. Na de 31-30 scoorde beide teams een tijdje niet, maar Nic bracht daar twee minuten voor tijd verandering in. Bij een break bleef hij uiterst koel: lobje, doelpunt, 32-30. Nog niet de definitieve beslissing, maar daar zorgde hij even later ook voor. De gasten kwamen terug tot 32-31, waarna hij het slotakkoord verzorgde door vanaf de cirkel raak te mikken.

ERIK LOEFFEN & WOUT VAN IPEREN
De aanvoerder en de linkeropbouwer waren niet te houden vanuit de opbouwrij. Met name in de tweede helft zorgden zij ervoor dat Dynamico op wilskracht nog enigszins in de wedstrijd bleef. De twee namen treffer 20 tot en met 26 voor hun rekening. In de absolute slotfase fungeerde Wout meer als bliksemafleider, waar Erik (29-29 en 31-30) en ook Thomas van Kessel (27-28 en 28-28) van profiteerden.

Dynamico – WHC/Hercules 33-31 (16-16). Scores Dynamico: Wout van Iperen 8, Erik Loeffen 7, Frank Loeffen 5, Nic Cornelissen-Wenting 3, Cas Kerstens 2, Frennie Bens 2, Twan van Iperen 2, Thomas van Kessel 2, Pim van Munster 1, Firouz Hosseini 1.

(bekijk hieronder de wedstrijd terug op YouTube, het kanaal waar onze thuiswedstrijden tegenwoordig op te zien zijn. Daar weer onder het leuke verslag van Peter Lotman van het AD)


DYNAMICO OP WILSKRACHT LANGS TAM WHC/HERCULES

HAGENAARS TONEN TE WEINIG COHESIE IN DE VERDEDIGING

En weer was het net niet voor de handballers van WHC/Hercules. Tegen een uiterst gemotiveerd Dynamico moesten de Hagenaars met 33-31 de punten achterlaten in Oss. Het zoveelste puntenverlies voor het team van coach Wesley Hage. En opnieuw onnodig, al verdiende de thuisclub de overwinning volledig.

Het Dynamico van spelbepaler Jordi van Erp was veel scherper, fanatieker, meer gedreven dan het Combinatieteam. Van Erp, weer terug op het oude nest na een periode bij Quintus, was over zijn eigen spel niet echt tevreden. ,,Maar wij hebben als team geknokt en er alles voor gegeven om deze partij te winnen. WHC/Hercules mag dan over meer kwaliteit beschikken en zij trainen meer dan wij, maar op karakter kun je een heel eind komen. Dát is maar weer eens gebleken.”

Daarmee sloeg de technisch begaafde opbouwer de spijker op de kop om het verschil tussen de beide partijen te duiden. De Hagenaars speelden bij vlagen prima handbal, maar het was allemaal niet venijnig genoeg. Net als in eerdere wedstrijden oogden zij vaak te tam, waardoor een keihard knokkende tegenstander toch kans ziet om de punten binnen te slepen.

TANDJE BIJ

Vooral in verdedigend opzicht mag er wel een tandje bij en mogen de adepten van coach Hage best wat steviger ingrijpen. Nu werd er onderling te weinig met elkaar gewerkt en was er nauwelijks cohesie in het gezamenlijk afstoppen van de vijandelijke aanvalsacties.

De teleurgestelde Hage daarover: ,,Het waren te veel eilandjes. Ieder bezig voor zichzelf en het was ook allemaal veel te lief. Als niet iedereen tot het uiterste gaat en elkaar niet optimaal steunt, zijn wij een doorsnee ploeg. Dan redden we het niet alleen op basis van kwaliteit.”

Na de 16-16 ruststand leek WHC/Hercules in de tweede helft een aantal malen een beslissend gaatje te hebben geslagen. Bij 19-22, 21-24 en 24-27, na een kwartier, bereikte het een gunstige uitgangspositie voor de eindzege. Maar Dynamico bleef strijden, hield het tempo in de wedstrijd en vooral de makkelijk scorende Erik Loeffen en Wout van Iperen namen hun team steeds op sleeptouw.

EXTRA IMPULS

Bij 28-28 en 29-29 kon de partij nog alle kanten op. Ook de fraaie treffer van de prima spelende Jonah Baak, knap aangespeeld aan de cirkel door Sil Klompé, gaf opnieuw een extra impuls aan WHC/Hercules. Maar Twan van Iperen, die zich helemaal leeg knokte, en wéér Erik Loeffen lieten de bordjes verhangen: 31-30.

Coach Hage nam een time-out en liet zijn spelers overschakelen op een volledige mandekking. Dat leek even succes te hebben toen Quinten Rappange voor 32-31 zorgde. De gelijkmaker hing in de lucht, maar vervolgens verdween Ziggy Eijsenring naar de strafbank. Daardoor was de uitwerking van de tactische zet verdwenen en kon de thuisclub via twee doelpunten van Nic Cornelissen-Wenting alsnog met 33-31 de overwinning veilig te stellen.

Grote vreugde bij Dynamico dat de zege uitbundig vierde met de fans, onder wie de inmiddels befaamde trommelaar. En uiteraard teleurstelling bij WHC/Hercules, dat vooraf duidelijk op meer had gerekend.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Het was handbaltechnisch geen hoogstaand duel, maar de spanning vergoedde veel. Ook de gedrevenheid van de thuisclub was bewonderenswaardig. Aan beide kanten werd er matig verdedigd, maar er viel ook te genieten van mooie doelpunten.

Scheidsrechters (****): Marije Duineveld en Marieke Smit floten een prima partij. Het voordeel is, dat zij zichtbaar veel plezier beleven aan het leiden van een dergelijke lastige wedstrijd. Ze houden goed contact met spelers en coaches en zijn na afloop altijd bereid tekst en uitleg te geven over hun beslissingen. Een koppel dat zichtbaar goed in balans is.

Doelpunten Dynamico: Erik Loeffen (8), Wout van Iperen (7), Frank Loeffen (5), Nic Cornelissen-Wenting (3), Frennie Bens (2), Twan van Iperen (2), Thomas van Kessel (2), Cas Kerstens (2), Firouz Hosseini (1) en Pim van Munster (1).

Doelpunten WHC/Hercules: Daan van Vliet (7), Jari van de Moosdijk (6), Jonah Baak (5), Koen Houdijk (4), Mitchell Timmermans (3), Ziggy Eijsenring (2), Stan Zwinkels (2), Quinten Rappange (1) en Rick Janssens (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin