Jeugdverslagen: meiden B1 schieten uit startblokken (+4 andere verslagen)

Avanti – Dynamico meiden B1 9-36 (3-17).

Dit weekend speelden wij onze eerste wedstrijd van de zaalcompetitie uit tegen Avanti. Ondanks dat het zonnetje scheen, waren we zeer blij dat de wedstrijd weer gewoon weer binnen was. Toen we begonnen, duurde het even voordat we van de tegenstander wegliepen, maar na een kwartiertje stonden we al ver voor. De ruststand was 3-17 voor ons. In de rust hadden we hele lekkere druiven uit Arnhem. De tweede helft ging wel een beetje hetzelfde, en de eindstand was 9-36 voor ons. Iedereen heeft deze wedstrijd gescoord en Lisa heeft de 30e gescoord en moet daarom voor volgende week een taart bakken.
Verslag: Nienke Hiemstra

Dynamico heren A2 – VHC 48-22 (22-10).

Wij begonnen de wedstrijd goed en daardoor stonden wij na de eerste 15 min 9 goals voor. Na het eerste kwartier was het tempo van VHC ook omhoog gegaan maar de jongens van Dynamico hebben goed gezorgd dat de dekking dicht bleef. Eerste helft 22-10. Tweede helft was begonnen en weer stond Dynamico bovenop en we breidden onze voorsprong uit. In de laatste 10 minuten heeft VHC zijn tempo flink omhoog gebracht waardoor ze veel kansen hadden afgemaakt. Met de eindstand van 48-22 was het een goed begin voor de A2-jongens.
Verslag: Marios Diamantis

Hercules – Dynamico jongens C1 16-31 (5-13).

De eerste landelijke wedstrijd van het seizoen. En natuurlijk eerst opwarmen met de nieuwe warmloopshirtjes. Na de warming-up begon de wedstrijd in Den Haag na het begroeten van de tegenstander. 
Hercules ging goed van start en stond na een paar minuten al 4-2 voor. Maar Hercules zwakte al heel snel af waardoor Dynamico vrij snel terug kon klimmen waardoor ze weer 6-4 voor stonden na een paar mooie goals van het team. Hercules kreeg vervolgens een penalty. Die penalty werd gehouden door onze keeper. Uiteindelijk na de eerste helft stond Dynamico voor met 13-5 waardoor onze verdediging sterker werd. Dus Hercules scoorde de laatste 15 minuten maar 1 keer. 
Begin tweede helft Dynamico gaat goed van start en scoort weer gelijk een paar goals. Er vallen ondertussen veel 2 minuten tijdstraffen en penalty’s die bij Dynamico allebei werden gescoord. En bij Hercules gooiden ze eerst op de paal en daarna helaas d’r in. Uiteindelijk werd Hercules steeds zwakker en moeizamer omdat Dynamico veel op snelheid speelde. Dus ondertussen was het al 10-20 en het liep alleen maar op naar 16-31 en dat was uiteindelijk ook de eindstand. 
Dus de jongens C van Dynamico nemen de eerste 2 puntjes mee naar Oss. De volgende wedstrijd thuis tegen Celeritas. 
Verslag: Joep Fransen  

Hellas – Dynamico heren A1 30-47.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Deze voorsprong wisten wij geleidelijk uit te bouwen. Aan het eind van de eerste helft kwamen we met 4 man te staan maar dit wisten we goed te controleren. We gingen de rust in met een stand van 17-27 dachten we,  maar die werd door de scheidsrechters teruggedraaid naar 17-25. We begonnen de 2e helft slap, maar desondanks wisten wij de ruime voorsprong te behouden. Tygo hield een paar mooie penalty’s tegen gedurende de wedstrijd. We konden de verdere rustig wedstrijd uitspelen. Eindstand 30-47.
Verslag: Rik van Loon

Hurry Up – Dynamico jongens B1 18-20 (7-8).

Begin van de wedstrijd bleef het gelijk oplopen. Beide teams waren fel en het tempo van het spel was hoog en snel. We kwamen uiteindelijk tot een ruststand van 7-8 in ons voordeel. Na de rust, begonnen we de tweede helft goed. We motiveerde elkaar en stonden goed ons mannetje samen! We hadden een goed samenspel, het baltempo was daar wel wat aan de lage kant. Op een gegeven moment kwamen ze steeds dichterbij en was de tussenstand 11-14, nog steeds wel in ons voordeel. Het was een spannende en felle wedstrijd tot aan de laatste minuut. Uiteindelijk hebben we deze pot weten te winnen met een eindstand van 18-20! De punten zijn mee naar huis genomen!!
Verslag: Milan Timmers 

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin