Dubbeltje valt verkeerd in slotfase; dames verliezen bij Swift

HELMOND – De dames van Dynamico hebben het topduel bij Swift Helmond met 28-27 verloren. Bij rust stond de formatie van Peter van der Vloet nog met 15-16 voor.

En ook in de slotfase leek het de goede kant op te gaan, toen onze dames bij 25-23 twee keer op rij scoorden. Sabine Bouwman scoorde vanaf de cirkel, terwijl A-junior Marit van de Laar (sowieso goed op dreef dit duel met drie goals) vanaf de rechterhoek de gelijkmaker produceerde. En ook de 26-25 werd soortgelijk beantwoord: treffer Sabine Bouwman vanaf de cirkel en nog een doelpunt vanuit de rechterhoek, dit keer van de hand van Astrid Weug: 26-27. Maar zoals vaker deze wedstrijd, kwam er weer een omslag. De linkeropbouw, de grote plaaggeest al de hele wedstrijd, knalde twee keer raak. Vervolgens was er te weinig tijd voor een gelijkmaker.

Een gelijkspel zou eigenlijk wel het meest recht hebben gedaan aan de verhoudingen binnen de lijnen. Maar zo werkt het niet in de sport. Het had wellicht anders gelopen als Dynamico net na rust wat breaks had gescoord in plaats van gemist, waardoor er geen grotere voorsprong kwam. En de donkerblauwe ploeg had ook moeite met de bal voor hars, waardoor best wel wat aanvallen in de kiem gesmoord werden.

Swift – Dynamico 28-27 (15-16). Scores Dynamico: Sabine Bouwman 7, Aemy Sevinga 5, Mirne Hoeks 4, Marit van de Laar 3, Jessie van Lieshout 2, Anne van Munster 2, Astrid Weug 2, Luca Banken 2.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin