Dynamico HS3 – Aristos HS2

Zondagochtend 08:30 – Tringggg! Licht vloekend die uitknop zoekend. Wie bedenkt het om zo vroeg op zondagochtend te moeten spelen? Nou zal ik ongetwijfeld weer de opmerking krijgen dat de wekker niet al een uur van te voor vertrek gezet hoeft te worden, maarja, anders krijg ik die chagrijnige bakkus niet van m’n gezicht af.
Wacht? Dit is niet het begin van het wedstrijdverslag voor de wedstrijd tegen Aristos, maar die tegen Handbal Tilburg. Dat gezegd hebbende, had ik helemaal niet de wekker zo vroeg hoeven te zetten, op basis van de wedstrijd kwam het chagrijn toch wel terug. Maarja, omdat u natuurlijk graag wilt weten hoe de wedstrijd van vorige week in Tilburg gegaan is, die is verloren met 26-23. Nog een paar dingen die we er over kwijt willen: we kregen een workshop “Hoe neem je penalty’s?”, want waar wij drie van de vijf penalty’s misten, scoorde de tegenstander alle negen verkregen penalty’s. Verder krijgt de coach van Tilburg de titel voor de “Gouden Wissel”, want die wisselde de uitstekend keepende doelman van de eerste helft voor een keeper die nog niet helemaal wist hoe een redding gedaan moet worden. Ondanks de tientallen tips die hij kreeg van de behulpzame supporters vanaf de tribune.

Gelukkig presteerden we in de derde helft overigens nog wel, dit keer niet aan de bar, maar een uitgebreid diner aan cafetaria ’t Bastyon. Je moet wat hé, om die goddelijke lichamen van onze jongens te behouden.

Afijn, weekje verder, weekje volledig kunnen trainen. Waarbij we uiteraard de tijd hebben genomen om iedereen zijn mening te laten geven over hoe je de fout “cirkel verdedigen” het beste kan oplossen. Nou, op basis van de hoeveelheid oplossingen die voorbij zijn gekomen, zou het je toch verbazen hoe we in hemelsnaam negen penalty’s ervoor tegen kregen in 013.

Revanche pakken dus tegen de heren uit Best. Op het eerste gezicht zou het geen probleem moeten zijn, behalve dan dat het ernaar uitzag dat we geen keeper zouden hebben én dat we de volle bank die we hadden in Tilburg, volledig kwijt (blessures, vakanties, hamsters overleden, et cetera – u kent ’t wel). Gelukkig had keepertje Thijs zijn prioriteiten gewoon op ’n rijtje en staan onze supersterren nét iets hoger dan de after-party van de verjaardag van z’n oma.

Dan zou het gelukkig geen probleem moeten zijn tegen de nummer laatst. Maarja, wij zouden de HS3 niet zijn als we de wedstrijd zelfs bij zo’n klasse verschil gewoon spannend kunnen maken. Gewoon met vlagen de bal inleveren en de spinnenwebben van het plafond afgooien dus. Toegegeven: kleiduifschieten en handbal zijn twee hobby’s die waarschijnlijk wel prima te combineren zijn.

Wellicht hadden de heren iets veel inspiratie opgedaan van de wedstrijd Nederland-Duitsland op het EK handbal voor dames. Jammer dat dan vooral de “kunststukjes” van het NL-team nagedaan werden, en niet die van het Duitse team. De passes werden in ieder geval met enige regelmaat strak op de voeten aangespeeld.

Nou, om toch ook iets positiefs over de wedstrijd te zeggen: de heren van Internos hadden dezelfde wedstrijd gezien! En dus hebben we de wedstrijd gewonnen met 28-17.

Met dank aan:

Johan ‘the Legend’ Hattink

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin