Heren bieden titelkandidaat goed partij, dames nemen punten mee bij hekkensluiter

Heren (eredivisie): Hellas – Dynamico 36-32 (16-15).
Ondanks de nederlaag had de ploeg van trainer Damir Josipovic na afloop een positief gevoel. Een nederlaag lijden bij Hellas, een van de titelkandidaten, was ingecalculeerd. Maar het spel was dermate goed dat iedereen tevreden terug kon kijken. “Een van onze beste wedstrijden van het seizoen”, vatte aanvoerder Erik Loeffen samen. Het had nog mooier kunnen zijn als er iets meer open kansen waren in gegaan. Anderzijds stopte Roy Govers, normaal gesproken keeper van de heren 2, ook heel wat goede ballen van de Hagenaren.
Het hoogtepunt van het duel vanuit Dynamico-perspectief was de goal van Cas Kerstens (15 jaar). Hij had er al een 3,5 uur durende selectietraining van Nederland Under17 Beach op zitten in de buitenlucht (samen met mede Dynamico-speler Abel Cozzolino-Bronzwaer) maar wist bij zijn debuut direct te scoren.

De heren zagen eerder hun bezwaar tegen de niet toegekende winnende treffer bij PSV (26-26 ipv 26-27) niet-ontvankelijk verklaard worden. Dynamico gaat in hoger beroep. Dat dient eind maart. PSV won dit weekend overigens eindelijk weer eens, bij hekkensluiter Havas (nr 16). Daardoor hijgen de Eindhovenaren (nr 15) Dynamico (nr 14) in de nek. De afstand naar de enige degradatieplek blijft groot. Dat is de andere kant van de medaille.

Scores Dynamico: Wout van Iperen 7, Merijn van Loon 5, Thomas van Kessel 4, Twan van Iperen 3, Frank Loeffen 3, Erik Loeffen 3, Bart Hanenberg 2, Cas Kerstens 1, Frennie Bens 1, Jesper van Kessel 1, Martin van Iperen 1, Ruud van den Elzen 1.

Dames (eerste klasse zuid): Bouwcenter Centen HVW – Dynamico 25-28 (10-13).
“Een mooie overwinning met een kleine ploeg, omdat drie speelsters niet beschikbaar waren.” Dat was het commentaar van trainer/coach Peter van der Vloet na afloop van de wedstrijd. Een net resultaat in aanloop naar de bekerkwartfinale tegen Avanti in Drunen. De gastdames, de hekkensluiter van de eerste klasse, lieten Dynamico even schrikken met een 2-0 voorsprong. Maar er werd snel orde op zaken gesteld: 4-4. En er werd doorgedrukt naar 5-8. Vanaf dat moment schommelde het voordeel altijd tussen drie en vijf, al kwam HVW één keer terug tot twee: 20-22. Maar doelpunten van Eva Langens (vanaf de linkerhoek) en Babet Verstegen (vanaf de rechterhoek) betekenden een mentale tik: 20-24. Daarna werd het niet meer spannend. Grote uitblinkers waren Sanne Turlings en Luca Banken. Dat laat onderstaande scoreverdeling ook wel zien.

Scores Dynamico: Sanne Turlings 8, Luca Banken 6, Sabine Bouwman 5, Britta Schoones 4, Babet Verstegen 3, Manouk van den Hout 1, Eva Langens 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin