Hoofdsponsor breedtesport is een zeer vertrouwde naam: Reisswolf

Reisswolf Heesch BV is de eerste hoofdsponsor breedtesport van fusieclub Dynamico. Het Heesche bedrijf was al jaren hoofdsponsor bij DOS’80 en heeft besloten om te blijven na sponsoren na de fusie met Olympia’89.

En dat is uiteraard goed nieuws voor toekomstig voorzitter Jan-Paul Langens. “Reisswolf en DOS’80 trekken al jarenlang fijn en vertrouwd met elkaar op. Het is een sponsor aan wie we veel te danken hebben. Hopelijk wordt de relatie Reisswolf-Dynamico net zo duurzaam als die met DOS was. We zijn blij dat we in Reisswolf de eerste hoofdsponsor breedtesport in de historie van de nieuwe vereniging hebben gevonden.”

Als een van de eerste bedrijven op het gebied van gegevensbeveiliging is Reisswolf Europees marktleider, met meer dan 68 vestigingen in 27 landen, zo staat er te lezen op de website van het bedrijf van onder anderen Jan van Munster. Hij vindt het heel belangrijk dat het voor álle teams aan niets ontbreekt om de mooie sport te beoefenen. “Topsport is mooi en daar gaat sowieso al veel interesse naartoe. Maar je moet ervoor zorgen dat de rest van de vereniging daarbij aansluit, anders wordt het een kansloze missie wat betreft continuïteit van de vereniging. En we willen ervoor zorgen dat alle spelers de mogelijkheden hebben om alles uit zichzelf te halen én vooral plezier hebben in de handbalsport. Dat is de gedachte achter onze sponsoring.”

jan van munster
Jan van Munster, enkele jaren geleden tijdens het afscheidsduel van Paul Verhoeven. Foto: Ruud Schobbers

Ook de persoonlijke relatie met de club speelt een grote rol. “We zien dit zeker niet als een investering, al kan het wel zo zijn dat je vaker herkend wordt. We zijn de grootste speler in Zuid-Nederland en in het handbal blijf je niet alleen binnen de regio Oss/Heesch. Maar we doen dit natuurlijk ook omdat ik zelf lang gespeeld heb voor DOS – inclusief de gloriejaren onder Pierre Jansen – en vier van mijn vijf kinderen voor Dynamico gaan spelen: Anne (dames 1), Jan (heren 2), Pim (B-jeugd) en Eva (B-jeugd).” Jan werkt veel, maar is ook veel in de sporthal te vinden. “Voor mijn gevoel ben ik nooit met de sport gestopt. Ik speel zelf niet meer, maar was vorig jaar bijvoorbeeld coach van het team van Pim.”

RCW 3637
De jongens B, het team dat Jan vorig jaar coachte.

Reisswolf, een zusterbedrijf van Van Munster Recyclers, verhuisde nog niet zo lang geleden deels van Heesch naar Oss. Dat past dus perfect bij Dynamico. “We zijn een familiebedrijf opgericht in 1937, waarbij we de laatste twintig jaar gegroeid zijn van een lokale speler tot een (inter)nationale partij. Het coronavirus heeft ook op het bedrijf de nodige invloed gehad en dat was niet alleen negatief. De inzameling van oud papier in Europa stokte door alle lockdownmaatregelen en tegelijkertijd begonnen alle consumenten massaal online te bestellen en voedingsmiddelen en toiletpapier te hamsteren, dus er was heel veel papiervezel nodig om aan de enorme vraag aan verpakkingen en toiletpapier te kunnen voldoen. Kortom, de marktwerking van vraag en aanbod deed zijn werk. Dit zou echter van korte duur blijken omdat de versoepelingen van de maatregelen in Europa er weer voor zorgde dat de papierinzameling weer op gang kwam waardoor de situatie in de oudpapierbranche heel snel weer op hetzelfde slechte en zorgelijke niveau kwam als voor de coronacrisis. Maar doordat we een breed georiënteerd bedrijf zijn met meerdere materiaalstromen en meerdere soorten van dienstverlening zijn we minder kwetsbaar en niet alleen maar afhankelijk van de oudpapiermarkt.”

Sponsors Logo Reisswolf

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin