Megaklus Daphne verliep super, fusie ging geruisloos

daphne kopie

En toen bleek ineens maandagavond laat de fusie per direct afgerond te zijn, in plaats van per 1 juli. Dat het fusieproces tot Dynamico zo geruisloos verliep, was voor een heel groot deel te danken aan Daphne Verstegen, voorzitter van de fusiewerkgroep. “Maar ik ben nog niet helemaal klaar hoor, er blijven wat administratieve klusjes over. Het zijn natuurlijk wel de laatste loodjes.”

Maandagavond werd er op deze site gerept over de geboorte van een nieuwe vereniging. Die lijn doortrekkend, voelt Dynamico dan een beetje als Daphnes kindje? “Ja, zo voelt dat zeker. Dit hebben we met de projectgroep maar mooi voor elkaar gekregen.” Voor de leden was ze misschien niet zo zichtbaar, maar iedereen die nauw betrokken was bij de fusie, weet hoeveel energie de 26-jarige oud-DOS-speelster (C-jeugd tot en met 2014) in de klus stak. En met resultaat. Een serie complimenten is haar terechte deel. “Of het mooiste compliment was dat al een jaar geleden mensen zeiden dat we klaar waren voor de fusie? Ik denk het wel.”

Logo Dynamico
De d van Dynamico, maar ook een klein beetje die van Daphne.

Daphne, in het dagelijks leven projectleider/informatieadviseur op de ICT-afdeling bij de Samenwerking Kempengemeenten, heeft de fusie ervaren als een mooi proces, maar ook soms met moeilijke momenten. “Ik heb nooit gedacht dat er geen match was, maar in het eerste jaar vond ik wel dat men veel bezig was met wat er allemaal verkeerd zou zijn of niet goed geregeld zou zijn bij de andere vereniging. Dat keerde gelukkig snel. Ik ben dan ook heel positief over de toekomst. Iedereen wil er vol voor gaan. Het voelt als een eenheid. Natuurlijk zullen leden zich ook nog Olympiaan of DOS’ser voelen, maar met de nadruk op ook en niet in plaats van. Dat is een heel belangrijke basis.”

‘Vrijwillig maar niet vrijblijvend’

Helaas voor de club stoppen Daphnes vrijwilligersactiviteiten binnenkort. “Het is mooi geweest, ik word supporter en zal nog zeker af en toe op de tribunes te vinden zijn. Het heeft me veel tijd gekost. Het was vrijwilligerswerk, maar dat wil niet zeggen dat het voor mij vrijblijvend voelde. Zoals voorzitter Jan-Paul Langens schreef, heb ik veel gedaan, moest ik mensen ook vaak achter de broek zitten. Komt misschien ook omdat ik de zaakjes op orde had en mensen daarom dachten: Daphne regelt het wel. Zo ben ik ook een beetje: ik neem dingen nogal snel over, zodat ik weet dat het geregeld wordt.”

jp
Met het zetten van deze handtekening kwam het fusieproces tot afronding. Dat verliep geruisloos dankzij de grote en kundige inzet van Daphne.

Daphne, die met zus Linda en vader Hans nog twee familieleden in de vereniging heeft, kwam min of meer toevallig in deze ‘functie’ terecht. “Ik was net klaar met studeren toen ik in november 2016 mezelf aanbood bij het DOS-bestuur voor een functie. Ik had tijd over in de avond. Zij stelden in eerste instantie voor om de vereniging kritisch door te lichten. Maar heel snel daarna kwam het fusietraject aan de orde en vroegen ze mij te onderzoeken welke mogelijkheden er waren tot samenwerking. Dat had natuurlijk raakvlakken met mijn studie bestuurskunde, maar toch wist ik wel dat het een pittige opdracht zou worden. En dat bleek ook. Ik ben in augustus 2017 verhuisd naar Veldhoven, heb er geen moment gedacht om het stokje over te dragen. Ik wilde de klus afmaken.” 

‘Goed met helikopterblik kijken’

Ze was een relatieve buitenstaander gedurende de drie jaar. Dat was zowel een voor- als een nadeel. “Ik voel nog altijd een sterke band met eerst DOS, en nu Dynamico. Tegelijkertijd was ik niet heel direct betrokken bij commissies of teams, had nergens belangen bij. Dat maakte dat ik goed met een helikopterblik kon kijken. Aan de andere kant merkte ik wel dat het voor mij moeilijk was om me te verplaatsen in leden voor wie de fusie een ver-van-mijn-bed-show was. Op bestuurlijk vlak groeiden we gevoelsmatig al sneller naar elkaar toe dan de gewone leden.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin