Veerkrachtige Dynamico-dames zegevieren

GEMERT – De dames van Dynamico zijn met een even heerlijke als benauwde zege aan het seizoen ’23/’24 (eerste klasse Zuid) begonnen. Uit werd in een ware thriller van Tremeg gewonnen (25-26), terwijl het bij rust nog 15-11 was voor de thuisploeg.

Kortom, voldoende veerkracht dus waar trainer/coach Peter van der Vloet trots op was. “Zwaarbevochten, maar de punten gaan mee in de tas”, zei hij. De oefenmeester had mooie woorden voor keepster Femke van Nistelrooij. “Ze was heel goed en daardoor belangrijk voor de overwinning.”

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, tot 9-9. Mirne Hoeks, Jessie van Lieshout en nieuweling Astrid Weug scoorden allen twee keer in die fase. Daarna was het even Tremeg dat de klok sloeg. Gelukkig scoorde Sabine Bouwman nog een paar keer, waardoor de achterstand bij rust nog enigszins te overzien was: 15-11.

De dames van Dynamico kwamen in eerste instantie goed uit de kleedkamer. Luca Banken (twee goals) en Mirne Hoeks (twee treffers) zorgden dat de stand snel weer gelijk was, 16-16. Erop en erover dan, zou je zeggen, maar niets was minder waar. Tremeg scoorde vier keer op rij en de gasten konden weer opnieuw beginnen.

Maar onze dames kunnen wel tegen een mentaal tikje, zo bleek. Bij 23-20 gingen ze helemaal los. Sabine Bouwman was twee keer op rij trefzeker vanuit de tweede lijn, waarna Aemy Sevinga de stand weer gelijk trok. Dat was haar eerste en laatste treffer van de wedstrijd. En dat gold direct erna voor Manouk van de Hout: 23-24, de eerste voorsprong na 2-3. Britta Schoones tekende de 23-25 aan. Gaby van de Meulenreek bewaarde haar enige treffer van het duel voor de cruciale fase. Zij scoorde, net nadat Tremeg eindelijk weer gescoord had: 24-26. Tremeg scoorde daarna nog een keer, maar dat mocht de feestvreugde niet meer bederven.

Tremeg – Dynamico 25-26 (15-11). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 7, Sabine Bouwman 5, Jessie van Lieshout 3, Britta Schoones 2, Astrid Weug 2, Luca Banken 2, Anne van Munster 2, Aemy Sevinga 1, Gaby van de Meulenreek 1, Manouk van den Hout 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin