Vier op een rij voor dames na nette thuiszege

HEESCH – De vierde overwinning op rij voor de dames van Dynamico. Thuis tegen Swift Helmond werd het 30-27. De basis voor de zege werd al in de eerste helft gelegd (17-13). Negen verschillende speelsters scoorden.

Maar trainer/coach Peter van der Vloet had na afloop ook een kritische noot te kraken. Hij vond dat de zege ruimer had moeten uitvallen. De kansen waren er namelijk om grotere winstcijfers neer te zetten, maar het vizier stond niet altijd op scherp.

De wedstrijd begon aarzelend (0-2), het leek wel alsof de Heesch/Osse formatie even wakker moest worden. Toen dat eenmaal het geval was, gaven de dames ook flink gas. Evi Hoeks en Gaby van de Meulenreek trokken de stand gelijk, waarna Britta Schoones met een zuivere hattrick de stand naar 5-2 bracht. Pas na de 6-2 hadden de gasten uit Helmond weer een antwoord.

Maar vanaf 6-3 ging Dynamico weer vrolijk verder met fraai spel en dito doelpunten. Gaby van de Meulenreek (foto) was productief vanaf de rechterhoek, terwijl Mirne Hoeks ook de nodige goals maakte. Ruststand: 17-13.

In de tweede helft werd het bij 24-22 even een beetje spannend, maar op tijd werd er weer een schepje bovenop gedaan, waardoor de zege niet in gevaar kwam. Het slotakkoord was voor Sabine Bouwman: 30-27.

Dynamico – Swift Helmond 30-27 (17-13). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 7, Britta Schoones 6, Sabine Bouwman 5, Gaby van de Meulenreek 4, Jessie van Lieshout 2, Aemy Sevinga 2, Evi Hoeks 2, Babet Verstegen 1, Luca Banken 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin